ŞİMDİ OYNA

12.05.2024 4 NAJLAKŠA Načina Za Sadnju Krompira


� � 
LIVE � �  � � 


12.05.2024

Mbjellja e patateve në tokë më ka mërzitur gjithmonë. Gërmoni një tunel, futni patatet, më pas i groposni, i shponi disa herë dhe pastaj kur duhet t'i nxirrni në gusht, toka është djegur, ju duhen disa mjete, për të shpuar nën tokë, në për të nxjerrë patatet. Në fakt, rritja e patateve nuk duhet të jetë aspak e ndërlikuar. Unë e rrit atë në 4 mënyra në sistemin "NoDig". Mbillni, mbuloni me bar dhe nxirrni patate, fjalë për fjalë të pastra. E gjithë kjo para jush është zona e pranverës së hershme dhe shpresoj që më në fund të përfundoj mbjelljen sot. I bashkohet zona e pranverës së vonë, bëhet fjalë për mbjelljen e patateve.

Kështu që unë do t'ju tregoj se si të mbillni patate në një shtrat të tillë, si të mbillni patate në mënyrën më të thjeshtë, në modele perma dhe në bar, d.m.th. acar. Mënyra e parë e mbjelljes së patateve që do t'ju tregoj është mbjellja e patateve në fushë. Fjalë për fjalë në këtë lloj toke djerrë që nuk është kositur. Ju të gjithë e keni atë. Për këtë ju duhet të keni mbirë patate, pastaj tallash, mund të jetë pa tallash, dhe mund të jetë edhe ashkël dhe plehrash. Së bashku do të marrim kompost nga një pemë e vjetër qershie, për të cilën tregohet një histori shumë e bukur. Unë rrit 6 lloje patate dhe sot do të mbjell tre.

Këtu do të rreshtoni vetëm patatet në tokë, në një distancë prej 25 cm. Dhe thjesht rregulloni patatet. Dhe hapi juaj i parë ka përfunduar. Kjo është qershia e vjetër që përmenda, e cila u rrëzua nga stuhia. Më shumë se 100 vjeç. Ajo ushqeu shumë breza. Dhe unë dua që ju të shihni se sa e trashë është vetë spiralja. Dhe ajo vazhdoi të jetonte. Këto sipër janë qershitë e reja, janë fisnikët e saj. Por mënyra se si do të vazhdojë të jetojë është përmes kompostos që unë do të inkorporoj në kopshtin tim. Në këtë mënyrë kjo qershi nuk do të harrohet. Tani kam gjithçka që më nevojitet, plehrash, tallash, patate dhe akull.

Tani rreth çdo patate vendosni pak plehrash, një grusht tallash. Dhe kjo tani është gati për t'u mbuluar. Dhe tani do të vendosim 10 cm bar mbi këtë, vetëm 10 cm. I lirshëm, prisni që bari të shfaqet natyrshëm. Por ju e tërheqni atë bar, ju e ndërtoni atë dhe thjesht do të shtoni bar ose sanë ndërsa rriten këto patate. Mos aplikoni një shtresë të trashë, sepse është shumë e rëndësishme që mikrobi të shpërthejë. Dhe këtu kemi përfunduar mbjelljen, le të vazhdojmë. Shumica e kopshtarëve e përcaktojnë këtë gjendje, në shtretërit e luleve ose modelet e permanit të vitit të kaluar, si një fatkeqësi të madhe.

Më lejoni t'ju tregoj se si ta përdorni këtë për të mbjellë patate. Në të njëjtën kohë, na sjell në një mënyrë tjetër të mbjelljes së patateve, e cila është shumë efektive, ku mësojmë burime. Dhe pikërisht këtë do të bëjmë, si një mënyrë tjetër për të mbjellë patate, në atë shtrat që është tejmbushur nga bari. Në konsulta më tregoni vazhdimisht një situatë të dëshpëruar, se modeli juaj perma është i mbuluar me bar, hithra të ngordhura, drithëra, ka pak pirikë dhe luleradhiqe. Në fakt, ato janë burime. Pra, mënyra tjetër është të mbillni patate në burime, ose le ta kthejmë zhgënjimin tuaj drejt në avantazhin tuaj.

Një drapër i mirë është më i vlefshëm në një kopsht si ky. Për të filluar, le të shohim se për çfarë lloj burimesh po flasim këtu. Këtu kemi hithra të ngordhura, sedum, luleradhiqe dhe dorëzonjë. Të gjithë ju që jeni në “Klasë”, sot kemi 710 nxënës, keni akses edhe në “Klasën e Leximit”. Ekziston një koleksion tabelash dhe në ato tabela janë burimet. Të gjitha bimët në mjedisin tuaj kanë një mineral mbizotërues, të cilin ne e përdorim në ndërtimin e modelit perma. Për të gjithë ju që nuk jeni në "Klasë", do të shpjegoj se çfarë është në të vërtetë këtu. Hithra e vdekur si burim kaliumi, i domosdoshëm për rritjen e patateve.

Pyrica, si burim i silikonit, rrit imunitetin e patateve ndaj sëmundjes. Minjtë, azoti është i nevojshëm për rritjen e patateve dhe ne kemi luleradhiqe si burim bakri. Patatet patjetër kanë nevojë për bakër gjatë rritjes. Kjo do të thotë që unë nuk do të hedh pleh këtu, por do të kultivoj patate në këto burime. Thjesht rrëzoni gjithçka. Morëm një shtrat, është 60 cm i gjerë, i cili është plot me bar, d.m.th. Mbjellja e patateve në një shtrat të tillë është shumë e thjeshtë. Ju thjesht bëni një fole në këtë bar dhe vendosni patate në të. Ne nuk do të shtojmë pleh ose plehrash, sepse ky bar do të dekompozohet, dhe kjo është pikërisht ajo që do të ushqejë patatet tona.

Ju mund të shihni se si e futa, pasi gjerësia është 60 cm e gjerë, përshtaten vetëm dy rreshta patate. Ja ku është hedhur në fole dhe tani sanë po i shkon sipër. Tani mbi këtë shkon 10 cm sanë, e ajrosur dhe meqë ra fjala, dua t'ju prezantoj me yucca në kopsht. Yuka është këtu për një arsye. Yuccas janë tërheqës të afideve dhe mbrojnë të gjithë kopshtin nga infektimet e afideve. Dhe e kryer. M'u desh rreth gjysmë ore për të mbjellë patate në këtë sistem. Modelet Perma për mbjelljen e patateve janë plotësisht gati. Këtu do të mbjell patate në fole. I shtrova ato duke përdorur materiale të mëdha kudo në kopsht.

Pra, po pastroni një pjesë të kopshtit, dmth tani po përgatitet zona e verës dhe po shtroni modele perma për patate. Ato janë të shtresuara, shtresa e trashë, sanë, pleh organik, sanë. Pra është një nga mënyrat më të thjeshta të mbjelljes së patateve, nëse keni gati modele perma. Tani kemi një mënyrë tjetër shumë të thjeshtë të rritjes së patateve, rritjen në modele perma. Ky model perma tashmë është përgatitur. Kështu që unë kam ushqim të ashpër, sanë, pleh organik, sanë. Më duhet vetëm të shtoj patatet. Pse po jua them këtë? Sepse sistemi “NoDig” nuk është një sistem pa punë. Në përgjithësi, ju nuk mund të korrni shpërblimet nëse nuk doni të punoni.

Dhe ky nuk është mesazhi. Orari i punës këtu është i ndryshëm. Po përgatisja modelin e permasë, ndaj po punoja. Pas kësaj unë do të rrit ushqimin në një mënyrë më të lehtë. Unë do të nxjerr patatet që janë të pastra. Unë do të përdor burimet. Dhe pas këtyre patateve, unë do të marr kompost. Pra nuk është kjo historia, bukë pa shat. Më besoni, nuk ekziston. Gjëja më e rëndësishme këtu është përdorimi i burimeve. Kompostimi i drejtpërdrejtë sepse modelet perma janë kompostues të drejtpërdrejtë. Dhe një mënyrë më e lehtë më vonë. Në fakt, kjo është ajo për ju: Ura urë. Sepse kur punoni në shtretër dheu, lëroni kopshtin, vendosni patate dhe mund të jetë pak më e thjeshtë për ju.

Ne duhet të përgatisim sistemet. Por pas kësaj, është shumë më e ndërlikuar për ju. Këtu nuk ka shaka. Modelin e permit do ta rregulloj per 15 minuta. Unë e ushqej atë bar. Dhe pas kësaj, unë thjesht nxjerr patatet. Në këtë model perma që është gati, sapo radhita patatet. Hapësira 25 cm. Aty ku vendos tre rreshta, do të shtoj më shumë kultura. Shihni 5 kombinimet kryesore për mbjelljen e patateve në kopshtin tim. Është shumë e thjeshtë. Tani do ta mbjellim. Për këtë sistem mbjelljeje kam përgatitur 6 modele perma. Dhe më besoni se do të më duhet vetëm gjysmë ore për të mbjellë të 6. Kam përgatitur 20 kg patate.

Dhe tani do t'ju tregoj mënyrën e katërt, shumë efektive të mbjelljes së patateve në një model perma. Por ndryshe nga modelet e përfunduara të perm, ky model perm ka vetëm një shtresë të trashë dhe një shtresë bari. Unë nuk kam vënë pleh organik. Nuk kam vënë një shtresë tjetër sanë. Kjo është arsyeja pse unë do të bëj një përmirësim të modelit të perm këtu, së bashku me mbjelljen e patateve. Dhe çfarë bëra këtu tani? Kam bërë fole mbi sanë, ku kam shtypur patatet. Unë shpërndaj pleh organik rreth patateve. Ju gjithashtu mund të përdorni pleh organik të freskët. Dhe tani do të vendos 10 cm bar mbi këtë.

Dhe patatet e mia janë mbjellë.. Dhe e kryer.. Kam mbjellë patate në 6 shtretër.. Unë ju tregova 4 sisteme mbjelljeje.. Gjatë rrugës përdora burimet dhe futa 20 kg patate.

All Devices iOS Android Chromecast